Μαγειρεμένο κρέας ή λαχανικά της επιλογής σας (προαιρετικά)
Φρέσκος ψιλοκομμένος μαϊντανός
Εκτέλεση:
Σε ένα μπλέντερ, αναμείξτε το γάλα, το light τυρί, το κορν φλάουρ, το αλάτι, το πιπέρι, τη σκόνη σκόρδου και την παρμεζάνα. Χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα κατσαρολάκι και προσθέστε ρίγανη και βασιλικό. Ζεστάνετε σε μέτρια-χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ζεσταθεί το μείγμα.
Δοκιμάστε και προσαρμόστε το καρύκευμα αν χρειάζεται. Μειώστε τη φωτιά και αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 5 λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρώς.
Προσθέστε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά και ανακατέψτε ώστε να καλυφθούν καλά με τη σάλτσα. Σιγοβράστε για 2-3 λεπτά.
Σερβίρετε αμέσως, προσθέτοντας μαγειρεμένο κρέας ή λαχανικά αν επιθυμείτε. Γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.