Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ μίξερ, ανακατέψτε το γιαούρτι με το ηλιέλαιο και το αλάτι. Προσθέστε σταδιακά το αλεύρι και ζυμώστε μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη ζύμη.
- Ζυμώστε καλά μέχρι να καθαρίσουν τα τοιχώματα του μπολ.
- Σκεπάστε τη ζύμη με μεμβράνη και βάλτε τη στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το ανθότυρο, την παρμεζάνα, το αυγό, τον δυόσμο και το πιπέρι. Αν χρειάζεται, προσθέστε λίγο αλάτι.
- Αφήστε τη γέμιση στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμη η ζύμη.
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170°C (αέρας).
- Ανοίξτε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο και κόψτε στρογγυλά κομμάτια με ένα κουπ πατ ή ένα ποτήρι.
- Βάλτε ένα κουταλάκι από τη γέμιση στο κέντρο κάθε κομματιού. Διπλώστε στη μέση σχηματίζοντας μισοφέγγαρο και πιέστε τις άκρες για να κλείσουν καλά.
- Τοποθετήστε τα τυροπιτάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Αλείψτε τα με το μείγμα του αυγού χρησιμοποιώντας ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής.
- Ψήστε στη χαμηλή σχάρα για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
- Αφήστε τα να κρυώσουν ελαφρώς πριν τα σερβίρετε.
Απολαύστε τα ζεστά και τραγανά τυροπιτάκια σας!