Τζαφέττας Α.Ε. Τυροκομικά Προϊόντα

Επιλέξτε τη γλώσσα σας

  • EL
  • EN
  • Αρχική
  • ΠΡΟΪΟΝΤΑ
    • Τυροκομικά Προϊόντα
    • Βιολογικά Προϊόντα
    • Συνταγές
  • ΠΑΡΑΓΩΓΗ
  • Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ
    • 90 Χρόνια Παράδοσης στην Τυροκομία
    • Κληρονομιά
    • Ιστορικά ορόσημα
    • Εγκαταστάσεις
    • Η Ομάδα μας
    • Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη
  • ΝΕΑ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
    • Εταιρικά Νέα
    • Συμμετοχές σε Εκθέσεις
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τζαφέττας Α.Ε. Τυροκομικά Προϊόντα
  • Αρχική
  • ΠΡΟΪΟΝΤΑ
    • Τυροκομικά Προϊόντα
    • Βιολογικά Προϊόντα
    • Συνταγές
  • ΠΑΡΑΓΩΓΗ
  • Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ
    • 90 Χρόνια Παράδοσης στην Τυροκομία
    • Κληρονομιά
    • Ιστορικά ορόσημα
    • Εγκαταστάσεις
    • Η Ομάδα μας
    • Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη
  • ΝΕΑ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
    • Εταιρικά Νέα
    • Συμμετοχές σε Εκθέσεις
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιλέξτε τη γλώσσα σας

  • EL
  • EN

Συνταγές

Τυροπιτάκια Κουρού με Ανθότυρο

Τυροπιτάκια Κουρού με Ανθότυρο
Share:
  • Υλικά:

    Για τη ζύμη:

    • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι (2% λιπαρά)
    • 100 γρ. ηλιέλαιο
    • 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    • ½ κ.γ. ψιλό αλάτι

    Για τη γέμιση:

    • 300 γρ. Ανθότυρο Τζαφέττας
    • 3 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
    • 1 αυγό
    • ½ κ.γ. ξερό δυόσμο
    • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
    • Αλάτι (προαιρετικά)

    Για επάλειψη:

    • 1 αυγό, χτυπημένο με 2 κ.σ. νερό
  • Εκτέλεση:
    1. Σε ένα μπολ μίξερ, ανακατέψτε το γιαούρτι με το ηλιέλαιο και το αλάτι. Προσθέστε σταδιακά το αλεύρι και ζυμώστε μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη ζύμη.
    2. Ζυμώστε καλά μέχρι να καθαρίσουν τα τοιχώματα του μπολ.
    3. Σκεπάστε τη ζύμη με μεμβράνη και βάλτε τη στο ψυγείο για 1 ώρα.
    4. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το ανθότυρο, την παρμεζάνα, το αυγό, τον δυόσμο και το πιπέρι. Αν χρειάζεται, προσθέστε λίγο αλάτι.
    5. Αφήστε τη γέμιση στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμη η ζύμη.
    6. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170°C (αέρας).
    7. Ανοίξτε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο και κόψτε στρογγυλά κομμάτια με ένα κουπ πατ ή ένα ποτήρι.
    8. Βάλτε ένα κουταλάκι από τη γέμιση στο κέντρο κάθε κομματιού. Διπλώστε στη μέση σχηματίζοντας μισοφέγγαρο και πιέστε τις άκρες για να κλείσουν καλά.
    9. Τοποθετήστε τα τυροπιτάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
    10. Αλείψτε τα με το μείγμα του αυγού χρησιμοποιώντας ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής.
    11. Ψήστε στη χαμηλή σχάρα για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
    12. Αφήστε τα να κρυώσουν ελαφρώς πριν τα σερβίρετε.

    Απολαύστε τα ζεστά και τραγανά τυροπιτάκια σας!

1Ο χλμ Τυρνάβου – Αμπελώνα, 40100 Τύρναβος
+30 2492023277
info@tzafettas.gr
+30 2492025279
facebook
instagram
linkedin
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Πολιτική Cookies

© tzafettas.gr | Developed by One Percent ADV