Εκτέλεση:
- Ζεστάνετε ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέστε τη μελιτζάνα και σοτάρετε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας. Προσθέστε το ⅓ του σκόρδου, αλατοπιπερώστε και μαγειρέψτε για 1 λεπτό. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο.
- Στην ίδια κατσαρόλα, προσθέστε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το κολοκύθι και το κίτρινο κολοκυθάκι. Σοτάρετε για 5 λεπτά, προσθέστε το δεύτερο ⅓ του σκόρδου, αλατοπιπερώστε και μαγειρέψτε για 1 λεπτό. Μεταφέρετε μαζί με τη μελιτζάνα.
- Προσθέστε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και την πιπεριά στην κατσαρόλα. Μαγειρέψτε για 7 λεπτά, στη συνέχεια προσθέστε το υπόλοιπο σκόρδο, αλατοπιπερώστε και μαγειρέψτε για 1 λεπτό.
- Προσθέστε τις ντομάτες, τα ⅔ του βασιλικού και όλα τα σοταρισμένα λαχανικά πίσω στην κατσαρόλα. Σιγοβράστε για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Προσθέστε τον υπόλοιπο βασιλικό, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού. Μεταφέρετε σε πιάτο σερβιρίσματος, πασπαλίστε με το κατσικίσιο τυρί και περιχύστε με ελαιόλαδο.
Σερβίρει περίπου 6-8 μερίδες.